Congres și simpozion anual de astrologie organizat toamna în București, cu ocazia Adunării Generale a membrilor AAR.

Scop
  1. Adunarea Generală a membrilor AAR vizează evaluarea evoluției asociației din ultimul an, precum și propunerea și discutarea de viitoare proiecte.
  2. Congresul și simpozionul este deschis publicului larg și vizează informarea celor care practică, studiază sau simpatizează astrologia despre conceptele, teoriile, cercetările, tehnicile şi contribuţiile originale existente în acest domeniu al cunoaşterii. De asemenea, se dorește stimularea schimbului de experiență între profesioniști din școli astrologice și din țări diferite.

Rezultate

Congresul este organizat în fiecare toamnă, în București, pe parcursul unui weekend. De-a lungul anilor, peste 50 de membri și non-membri AAR și-au prezentat lucrările în cadrul simpozionului, iar pasionații de astrologie au avut șansa de a participa la lansări de carte astrologică, la expoziții realizate în parteneriat cu instituții importante (Romfilatelia) și la workshopuri ale unor reputați astrologi de talie internațională: Deborah Houlding, Nicholas Campion, Benjamin Dykes, Maurice Charvet, Oner Doser, Andrew Bevan, Lucia Bellizia, Pepa Sanchis, John Frawley.

Colectiv

Congresul este organizat de Consiliul Director al AAR în colaborare cu Mihaela Dicu și alți membri ai AAR, după necesități.

Implicare

Simpozionul este deschis colaborărilor privind prezentarea de materiale serioase, cu tematică astrologică sau astronomică. Rezumatul materialului care se dorește a fi prezentat trebuie trimis spre aprobare Consiliul Director al AAR în intervalul de timp și în termenii anunțați înainte de fiecare eveniment.

Indiferent dacă sunteți sau nu membru AAR, dacă doriți să prezentați la simpozion, puteți contacta Consiliul Director al AAR la asociatie@aar.org.ro


Ediția a XVII-a, octombrie 2021, prima online, pe Zoom; invitat Andrew Bevan (Norvegia):

Ediția a XVI-a, iunie 2021 – au loc alegeri generale, Diana Spinean este realeasă președinte. Din cauza pandemiei, simpozionul nu s-a organizat.

Ediția a XV-a, noiembrie 2019, invitat John Frawley (Polonia):

Ediția a XIV-a, septembrie 2018, invitate Pepa Sanchis & Consuelo Inchaurtieta (Spania):

Ediția a XIII-a, octombrie 2017, invitată Lucia Bellizia (Italia), lansare de carte tradusă de AAR, ”Stele Fixe și constelații în astrologie”:

Ediția a XII-a, octombrie 2016, invitat Andrew Bevan (Norvegia); Diana Spinean este aleasă președinte:

Ediția a XI-a, octombrie 2015:

Ediția a X-a, octombrie 2014, ediție aniversară cu 4 invitați de talie mondială: Deborah Houlding (Marea Britanie), Benjamin Dykes (SUA), Maurice Charvet (Franța) și Oner Doser (Turcia):

Ediția a IX-a, noiembrie 2013, invitat Nicholas Campion (UK):

Ediția a VIII-a, octombrie 2012, Dan Ciubotaru este reales președinte: album foto (fb)

Ediția a VII-a, octombrie 2011, invitată Deborah Houlding (UK); eveniment în parteneriat cu Romfilatelia.

Ediția a VI-a, octombrie 2010: album foto (fb)

Ediția a V-a, octombrie 2009: album foto (fb)

Ediția a IV-a, septembrie 2008, Dan Ciubotaru este ales președinte.

Ediția a III-a, octombrie 2007.

Ediția a II-a, octombrie 2006.

Ediția I, iunie 2005, prima Adunare Generală (AG) a membrilor AAR, condusă de Mihaela Dicu.