Simpozion anual de astrologie, organizat vara, în Craiova.

Scop

Simpozionul vizează stimularea schimbului de idei dintre cei care practică, studiază sau doar simpatizează astrologia, precum și dintre aceștia și specialiști din alte domenii (astronomie, istorie, psihologie, etc.). Nu în ultimul rând, simpozionul are și un scop recreativ, programul acestuia incluzând plimbări prin Cetatea Băniei și diverse momente cultural-artistice.

Rezultate

Festivalul este organizat în fiecare vară, în Craiova, pe parcursul unui weekend. De-a lungul anilor, peste 50 de astrologi și-au prezentat lucrările în cadrul simpozionului. O parte dintre acestea au fost publicate în revista ”Astrele” sau au constituit punctul de plecare al unor cercetări colective.

Festivalul a fost gazda unor importanți invitați din străinătate: Chris Brennan (SUA), Andrew Bevan (Norvegia) și David Osborne (SUA)

„The Mountain Astrologer”, cea mai prestigioasă revistă de astrologie din lume, a publicat un articol despre Astro-Festivalul de la Craiova în numărul 54 (decembrie 2010/ianuarie 2012). Articolul este semnat de astrologul american David Osborn și poartă titlul: „Astrology Blossoms with the Linden Trees – The 2010 AAR Astrology Conference in Craiova, Romania”.

Colectiv

Festivalul este organizat de președinta de onoare a asociației, Mihaela Dicu, cu sprijinul Consiliului Director.

Implicare

Simpozionul este deschis colaborărilor privind prezentarea de materiale cu tematică astrologică sau astronomică. Rezumatul materialului care se dorește a fi prezentat trebuie trimis spre aprobare organizatorului și Consiliul Director al AAR în intervalul de timp și în termenii anunțați înainte de fiecare eveniment.

Indiferent dacă sunteți sau nu membru AAR, dacă doriți să prezentați la simpozion, puteți contacta organizatorul la kollesis@gmail.com


Ediția a XV-a, iunie 2022:

Ediția a XIV-a, iunie 2019, invitat de onoare, Chris Brennan (SUA):

  • pagina dedicată
  • interviu-documentar realizat de reputatul astrolog Chris Brennan:

Ediția a XIII-a, iunie 2018, invitat Andrew Bevan (Norvegia):

Ediția a XII-a, iunie 2017, cu lansare de carte:

Ediția a XI-a, iunie 2016: programul festivalului, în Astrele

Ediția a X-a, iunie 2015, invitat David Osborne (SUA):

Ediția a IX-a, aniversarea de 10 ani, iunie 2014:

Ediția a VIII-a, iunie 2013:

Ediția a VII-a, iunie 2012.

Ediția a VI-a, iunie 2011.

Ediția a V-a, iunie 2010, invitat David Osborne (SUA): album foto (fb)

Ediția a IV-a, iunie 2009.

Ediția a III-a, iunie 2008.

Ediția a II-a, iunie 2007.

Ediția I, iunie 2006.