Asociația Astrologilor din România vă invită la cea de a XIX-a ediție a Congresului AAR, în zilele de 30 septembrie și 1 octombrie 2023, la București.

Prima zi a Congresului este dedicată unui workshop special susținut de președinta Asociației Internaționale a Astrologilor Profesioniști, Sharon Knight, iar în a doua zi vor conferenția astrologi români, membri ai AAR. Congresul se adresează tuturor pasionaților de astrologie, indiferent dacă sunt sau nu membri ai asociației noastre.

UPDATE:

1) Înscrierile au fost sistate – sălile sunt pline, toate locurile au fost rezervate.
2) Pentru cei de departe și cei care nu au rezervat loc în sală, este posibilă participarea online, live, via Zoom, la workshopul ”În inima hărții natale”, cu Sharon Knight. Detalii, mai jos.

ÎNSCRIERE ȘI PARTICIPARE ONLINE, live, via ZOOM, dacă nu aveți loc rezervat în sală:

Notă: transmisiunea online este doar în limba engleză!

Înscrierea este posibilă până la finalul zilei de vineri, 29 septembrie, și se face prin transmiterea unui mesaj la asociatie@aar.org.ro care să conțină:
– numele și prenumele
– localitatea și țara
– numărul de telefon
– relația cu AAR: membru sau extern
– dovada achitării donației:
400 lei (80 euro) pentru membrii AAR
550 lei (110 euro) pentru externi

Donația se achită astfel:
Cont RON: RO75BTRLRONCRT0267311101
Cont EUR: RO95BTRLEURCRT0267311102
Cod SWIFT  BTRLRO22
Banca Transilvania
Beneficiar: Asociația Astrologilor din România

3) Simpozionul de duminică va fi înregistrat, iar înregistrarea va putea fi vizionată online, după editare. Vom anunța ulterior în ce condiții puteți viziona înregistrările.

UPDATE program, 28.09.2023:

Ziua I – sâmbătă, 30 septembrie 2023

”În inima hărții natale”

workshop cu SHARON KNIGHT

Hotel Cișmigiu (sala Lipscani) – Bd. Regina Elisabeta nr. 38. Workshopul începe la ora 10:00, durează aprox. 8 ore, include o pauză de prânz și două coffe break-uri. Pentru o bună organizare, vă așteptăm de la ora 9:30!

Traducerea la sală, în limba română, este simultană.

Accesul la workshop se face în baza unei DONAȚII, astfel:
– 400 lei (80 euro) pentru membrii AAR
– 550 lei (110 euro) pentru externi
Donația se achită la fața locului, înainte de începerea workshopului.

Sharon Knight, UK

Pe parcursul atelierului nostru de o zi, vom învăța cum să analizăm rapid și corect o hartă în câțiva pași simpli.  Veți uimi clienții cât de bine puteți să-i cunoașteți după doar 15 minute de consultație. De asemeni, vom studia câteva tehnici predictive de datare a evenimentelor pe care le puteți utiliza fără a folosi un computer.

Pentru unii dintre voi s-ar putea să nu fie prea multe lucruri noi, dar, așa cum am descoperit participând la multe ateliere, până și pentru astrologii cu experiență există întotdeauna ceva nou de învățat, chiar dacă este vorba doar despre un mod diferit de a aborda o hartă.

Tehnicile pe care le vom acoperi pot fi aplicate atât în astrologia natală, cât și în astrologia mundană și electivă.

Vom începe ziua cu explicații legate de sectă, triplicități și demnități: ce sunt și cum să le folosim. Vom vedea, de asemenea, care sunt meritele sistemului de calcul care este folosit în mod obișnuit în astrologia tradițională.

A doua parte a atelierului, care este și cea principală, va fi despre „Cum să ajungem în inima hărții”.

În această secțiune ne vom concentra asupra planetei dominante, a însoțitorilor ei și a folosirii ciclurilor astronomice pentru a vă permite să evaluați rapid momentele importante. Vom include, de asemenea, tehnica Profecției, astfel încât să le puteți spune clienților ce domeniu de viață va fi în centrul atenției în anul următor. Pe lângă faptul că voi prezenta câteva exemple de celebrități, ar fi bine ca cei prezenți să își aducă propriile hărți, astfel încât să putem lucra pe ele împreună și să sperăm că veți fi uimiți de modul în care astfel de tehnici simple pot da rezultate și răspunsuri strălucite, precise. Aștept cu nerăbdare să împărtășesc cunoștințele mele cu voi. Ar trebui să fie distractiv, să râdem mult, și să profităm de oportunitatea de face schimb de experiență.

Sharon Knight

Sharon este președinta Asociației Internaționale a Astrologilor Profesioniști (www.professionalastrologers.co.uk) și este membru în Consiliul de Administrație al Asociației Astrologice din Marea Britanie (https://www.astrologicalassociation.com/ ).

Astrolog profesionist, cu o experiență de peste 30 de ani, Sharon a studiat inițial la Facultatea de Astrologie, obținând diploma de studii intermediare (astrologie natală și predictivă),  după care a obținut calificarea în astrologie orară, absolvind cursurile susținute de renumita Olivia Barclay. În perioada 1997-1998 a studiat tehnicile medievale, sub îndrumarea personală a foarte respectatului Robert Zoller. De asemeni, are un master în astronomie culturală și astrologie de la Universitatea Bath Spa (2004).  

A primit titlul de „Astrologul Anului 2016” la cea de-a 26-a Conferință Internațională de Astrologie, organizată de Institutul de Astrologie Krishnamurti, India.

Este specializată în astrologie „tradițională”, despre care spune că are mai puțin conținut psihologic decât astrologia „modernă”, dar este mai succintă și mai la obiect. Practică atât astrologia natală (analiza hărții natale, relațională, vocațională, de afaceri, medicală etc., plus predicții), cât și astrologia orară și electivă.

Sharon predă cursuri de astrologie, a colaborat și încă mai colaborează cu diverse publicații și posturi TV și oferă consultații astrologice, având clienți nu doar în Marea Britanie, ci și în Orientul Mijlociu, America și Europa.

A susținut prezentări la congresele Asociației Astrologice din Marea Britanie, la Loja Astrologică din Londra, și la diverse alte evenimente din Marea Britanie și din străinătate. Astrologii români care au asistat la Congresele Europene de Astrologie au avut ocazia să o vadă conferențiind în acest prestigios for.

În paralel cu cariera de astrolog, Sharon a lucrat în domeniul imobiliar și al construcțiilor, devenind director adjunct al unui grup imobiliar scandinav foarte mare. A mai lucrat și în domeniul diplomatic, îndatoririle de serviciu făcând-o să trăiască o perioadă în Orientul Mijlociu și SUA.

Sharon este și un herborist calificat și a combinat cu succes fitoterapia cu astrologia pentru a ajuta cuplurile care întâmpinau dificultăți în a concepe.

A locuit în Londra, dar de o vreme s-a stabilit în Sussex, aproape de mare, într-o localitate din vecinătatea orașului Brighton și a stațiunii turistice Eastbourne.

Site-ul ei este www.astrologersharon.co.uk.

Ziua a II-a – duminică, 1 octombrie 2023

SIMPOZION ASTROLOGIC

Hotel Capitol (salon Luvru) – Calea Victoriei nr. 29, București. Simpozionul începe la ora 10:00 și durează aprox. 8 ore. Pentru o bună organizare, vă așteptăm de la ora 9:45!

Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.

UPDATE: Înscrierile la Simpozionul AAR de duminică, 1 octombrie, au fost sistate – sala este plină, toate locurile au fost rezervate. Simpozionul va fi înregistrat, iar înregistrarea va putea fi vizionată online după, editare.

În cadrul simpozionului, vor conferenția 11 astrologi români profesioniști:

Diana Spinean
Aritmetică predictivă. Anii minori ai planetelor

De îndată ce începem să învățăm astrologie, aflăm că orice pe lumea asta, dinafara sau dinăuntrul nostru, concret sau abstract, poate fi asociat unei planete sau unei combinații de planete. Gustul dulce, cuprul, rinichii, talentul muzical sau nevoia de acceptare și dragoste au, din punctul nostru de vedere, ceva în comun și capătă o etichetă: #venus. Nici timpul (sau mai ales el) nu ne scapă, astfel că etapele vieții umane sunt și ele atribuite planetelor. Dar ce știm despre numere și planete?
În cele mai vechi tratate de astrologie găsim seturi de numere asociate planetelor tradiționale. Înaintașii noștri iubeau aritmetica și obișnuiau să adune și să împartă acele numere în cadrul mai multor tehnici predictive. Numerele reprezintă perioade de timp (ani, luni, zile etc.), mai precis, timpul de care este nevoie pentru ca o planetă sau o configurație ”să se coacă” sau ”să dea roade”. Spre exemplu, o configurație formată din Venus și Marte ar putea avea nevoie de 23 de ani pentru a se releva într-un eveniment semnificativ.
În timpul pe care îl voi avea la dispoziție, îmi propun să vă arăt câteva aplicații simple cu unul dintre aceste seturi: perioadele minore ale planetelor.

Dan Ciubotaru
Partea Norocului 2.0. O propunere de extindere a principiului

Putem obține un nou nivel de informații  referitoare la vitalitatea și integritatea semnificatorilor unei case astrologice. O nouă perspectivă asupra unor concepte tradiționale.

Mihaela Dicu
Moartea violentă

Moartea este un subiect tabu pentru majoritatea oamenilor, un subiect care produce teamă, despre care este bine să se vorbească doar la Știri sau să fie abordat numai când trebuie mers la vreo înmormântare. Ba, pentru unii, este un subiect atât de sensibil, încât aceștia nu participă nici la înmormântări.
Și, totuși, moartea e ceva ce ni se întâmplă tuturor, mai devreme sau mai târziu. În mod firesc, astrologii (cu precădere cei din vechime, sau, în zilele noastre, cei mai curajoși, mai pragmatici sau… care au prin harta natală ceva de Scorpion ori vreun reper important legat de casa a VIII-a!) , au încercat să caute răspunsuri la întrebări precum: când, în ce fel?…
De ce despre moartea violentă anume? Fiindcă există numeroase cazuri celebre, documentate, cu date de naștere precise. În plus, cu cât un fapt este mai ieșit din comun, mai de impact, cu atât cresc șansele să se reflecte mai pronunțat într-o hartă natală.

Teodora Muth
Urechea tăiată a lui Van Gogh

Vincent Van Gogh și Paul Gauguin și-au dobândit fiecare un loc de frunte în istoria picturii universale. Relația dintre ei este destul de cunoscută, în mare măsură și datorită filmului Lust for Life (Bucuria de a trăi) din 1956, regizat de Vincente Minelli, în care cei doi titani ai penelului sunt interpretați de doi actori pe măsură: Vincent Van Gogh de Kirk Douglas iar Paul Gauguin de Anthony Quinn. Este de notorietate episodul conflictului violent în care cei doi s-au antrenat în preajma Crăciunului din 1888, care se soldează cu cel mai faimos act de automutilare din istoria artei. Asupra acestui moment am așezat o lupă astrologică în prezentarea mea. Putea el fi evitat sau nu?

Geni Ioana Ispas
Despărțiri celebre în 2023

Și-au trăit fericiți până când… fiecare s-a dus pe drumul său.
Poveștile de succes sunt cele în care dragostea este eternă și cuplul rezistă. Dar cum idealul este doar un concept, relațiile evoluează altfel și o uniune se poate destrăma numaidecât.
Vara aceasta au fost anunțate câteva despărțiri celebre. Am ales 3 cupluri care au  ales să-și dizolve uniunea. Împreună, vom descifra elementele astrologice care au condus către acest deznodământ.

Ion Hristescu
Casa a VIII-a: nu mi-e frică de bau-bau

Casa a VIII-a, casa morții…. Doar atât? Nici pe departe! În casa a VIII-a se ascund mult mai multe sensuri și semnificații. Doar dacă ne gândim la multitudinea de aspecte din viața curentă ce i se atribuie (casa morții, a sexului – în astrologia modernă, a banilor și afacerilor, a vrăjitoriilor și chestiunilor oculte, a transformării și proceselor psihice profunde), ne punem sincer întrebarea: cum se leagă toate acestea între ele?
Vom vedea că, dincolo de atribuirile clasice negative, casa a VIII-a este o casă de putere. O putere care nu se vede, dar există.

Jean Hristescu, un maestru al spectacolului astrologic, se va folosi de bagheta lui magică pentru a scoate la lumină o parte dintre misterele acestei case. Care baghetă magică? Cea alcătuită din neuroni de inginer atomist și psiholog.

Răzvan Iacob
Bolile inflamatorii intestinale cronice

Bolile inflamatorii intestinale cronice (rectocolita ulcerohemoragică și Boala Crohn) sunt afecțiuni digestive cu mecanism mediat imunologic, ce au un impact major asupra calității vieții pacienților, prin caracterul lor recurent, care necesită spitalizări repetate pentru pusee de activitate, intervenții chirurgicale și tratamente imunosupresoare sau imunomodulatoare complexe. La ora actuală se consideră ca ele apar datorită unui profil genetic particular, care conferă predispoziție pentru o inflamație cronică la nivelul tractului digestiv și sunt declanșate de anumiți factori de mediu, ce țin de alimentație, microbiom intestinal sau stres psihic. Antecedentele familiale pentru acest diagnostic constituie un factor de risc semnificativ. Cercetarea are la bază 15 cazuri cunoscute cu boli inflamatorii intestinale cronice, pentru care datele de naștere au un rating de acuratețe A sau AA. Sunt prezentate aspecte astrologice care se regăsesc în analiza hărților natale și care susțin caracterul de boală cronică cu afectarea inflamatorie a tubului digestiv.

Sorin Bratoveanu
Armonizarea balanțelor astrale

Cercul zodiacal este format din douăsprezece semne astrale, care au diferite relații între ele: pot fi compatibile sau incompatibile, se ”văd” sau nu se ”văd” reciproc, aparțin unei anumite triplicități etc. Aceste douăsprezece semne se pot grupa două câte două, în șase axe zodiacale: Berbec – Balanță, Taur – Scorpion, Gemeni – Săgetător etc.
Aceste axe sunt, de fapt, niște ”balanțe” astrale sui-generis, care au nevoie de o echilibrare cât mai bună. Nu sunt doar niște concepte abstracte, ci se află în harta natală a fiecăruia dintre noi și se manifestă în viața noastră cotidiană. Prezentarea de față încearcă să explice modul în care funcționează axele zodiacale în mod practic, precum și posibilitățile pe care le avem pentru a atinge un cât mai bun echilibru, astfel încât talerele ”balanțelor” astrale să nu fluctueze prea mult.

Valeria Grădinaru
O nuntă pe Venus retrogradă

“Cea mai frumoasă zi” din viața ei, respectiv din viața lui, căsătoria, poate beneficia cu succes de suportul astrologiei elective. Startul oficial al vieții de familie va fi susținut astfel de o configurație astrală potrivită. Astrologul va căuta o zi și o oră care să rezoneze cu hărțile natale ale mirilor, dar va fi nevoit și să se limiteze la marja de timp acceptată de parteneri și, desigur, de oficiul de stare civilă.
Mirii trebuie să știe, însă, că, în lipsa unei sinastrii armonioase între hărțile lor natale, nu pot avea mari așteptări de la alegerea, cât de inspirată ar fi, a momentului în care spun “da”.
Pentru aflarea acestui moment, tratatele prevăd multe criterii, greu este de găsit ora și minutul în care să se regăsească acestea. Dar fiecare caz va fi analizat astfel încât să se aibă în vedere particularitățile proprii.
Vom analiza în această conferință momentul nunții unui cuplu celebru în lumea show-biz-ului: Jada și Will Smith. Pornind, după cum este logic, de la hărțile lor natale și de la sinastrie, vom reține anumite trăsături specifice, care pot să rezoneze cu harta astrală a căsătoriei. Vom analiza starea și dinamica Lunii, a Luminătorului zilei și a celorlalte planete. Vom vedea cum, de ce și în ce măsură aceste configurații vor influența desfășurarea evenimentelor din viața lor comună. Vom vedea în ce fel Venus în mers retrograd a influențat, în bine sau în rău, mariajul lor…

Cătălina Mărăcineanu
Conjuncția Jupiter-Uranus în Taur

Update: din motive medicale, conferențiara nu va putea fi prezentă; conferința se anulează.

Ciclul Jupiter-Uranus durează aproximativ 14 ani și este asociat cu perioade în care au loc descoperiri importante în știință, inovații  tehnologice, noi începuturi în diverse domenii dar și cu proteste de amploare sau schimbări pe scena politica. În zodia Taurului, conjuncția dintre aceste doua planete poate aduce inovații în ceea ce privește resursele și aspectele financiare din viața noastră.
În contextul evenimentelor globale din ultimii ani, vă invit să descoperim împreună ce au în comun, printre altele, un bol de cereale cheerios, câteva bomboane M&Ms, primul pas al omului pe Lună, prima rafinărie din lume, teoria evoluției a lui Charles Darwin, expansiunea coloniilor, revoluțiile franceze și americane sau luptele duse de cruciați pentru apărarea unui mare oraș istoric.

Elena Angheloiu
Cele 5 limbaje ale iubirii

Relația de cuplu începe cu adevărat după perioada de îndrăgostire. Când ieșim de sub conducerea lui Eros suntem preluați de toate celelalte planete și începem să înțelegem realitatea relației noastre. Cel mai blând și protector ghid al nostru este Venus, care în funcție de ce aspecte face în harta natala și cum interacționează cu Venus din harta celuilalt are câteva reguli/ cerințe pentru a putea amplifica iubirea. Pentru ca noi să ne simțim iubiți este necesar ca partenerul să ne arate acest lucru în limbajul nostru, de obicei tensiunile în cuplu intervin când avem senzația că nu mai primim atenția și dragostea celuilalt.
Exista câteva momente critice ( perioade astrale) pe care e important să le depășim cu succes, de asemenea dacă Venus, Marte sau Luna se află poziționate la anumite grade în harta natala ne va fi mai greu ne exprimam, să știm ce ne dorim și relația se poate destramă pentru că nu ne-am putut deschide. Prezentarea mea se vrea un mic îndrumar pentru depășirea dificultăților în relația de cuplu pentru a ne bucura de o viață armonioasă alături de cel de care ne-am îndrăgostit.


Prânzul și cina pe parcursul Congresului

Ne-am bucura să luăm masa împreună și vă invităm să vă rezervați locul prin formularul de înscriere.

Ziua I, sâmbătăcina (ora 19:00) la hotel Capitol, cu meniu prestabilit – aprox. 80-100 lei/persoană, în funcție de meniul ales în formularul de înscriere. Tortul este din partea AAR, cu ocazia aniversării a 19 ani de existență. Contravaloarea meniului se va achita sâmbătă dimineața, la organizatori. Înscrierea la cină are statut de comanda fermă și poate fi anulată cu cel puţin 24 de ore înainte (până cel târziu vineri, 29 septembrie, ora 19), iar în caz de neprezentare și în lipsa anulării înscrierii în termenul prevăzut vă angajați să achitați contravalaroarea meniului comandat.

Ziua a II-a, duminică – prânzul la hotel Capitol, cu bufet suedez la 55 lei/persoană; se achită la fața locului.

PARTENERI MEDIA