Asociația Astrologilor din România vă invită la cea de a XVIII-a ediție a Congresului AAR, în zilele de 1 și 2 octombrie 2022, la București.

Prima zi a Congresului este dedicată unui workshop special susținut de reputatul astrolog francez Denis Labouré, iar în a doua zi vor conferenția zece astrologi români, membri ai AAR. Congresul se adresează tuturor pasionaților de astrologie, indiferent dacă sunt sau nu membri ai asociației noastre. Locurile sunt limitate și se rezervă prin completarea și transmiterea formularului de înscriere până în 29 septembrie.

UPDATE: TOATE LOCURILE AU FOST REZERVATE!

Click (sus) pe program pentru a-l vedea mai mare sau descărcați-l de aici:

Ziua I – sâmbătă, 1 octombrie 2022

”Procedura lui Morin de Villefranche de interpretare a hărții natale”

workshop cu DENIS LABOURE

Hotel Cișmigiu (sala Lipscani) – Bd. Regina Elisabeta nr. 38. Workshopul începe la ora 10:00, durează aprox. 8 ore, include o pauză de prânz și două coffe break-uri. Pentru o bună organizare, vă așteptăm de la ora 9:30!

Accesul la workshop se face în baza unei DONAȚII, astfel:
– 350 lei pentru membrii AAR
– 500 lei pentru externi
Donația se achită la fața locului, înainte de începerea workshopului.

Pentru a vă face o idee despre cât de interesant va fi acest workshop, iată un fragment dintr-un nou interviu cu Denis care va fi publicat în ediția de echinocțiu a revistei Astrele:

Mihaela Dicu: La Congresul AAR de la București, în workshopul pe care îl vei susține pe 1 octombrie la Hotel Cișmigiu ne vei vorbi despre tehnica interpretării astrologice a lui Morin de Villefranche (1583-1656). Morin a fost un personaj fascinant, cu un background enciclopedic: matematician, astronom, medic, filozof, fizician, chimist și, mai presus de toate, un astrolog remarcabil, care a lăsat o lucrare impresionantă: Astrologia Gallica („Astrologia franceză”, 860 pagini). Te întreb pe tine, ca astrolog cu decenii de experiență, care a citit sute, dacă nu mii, de cărți de astrologie: prin ce crezi că se distinge opera astrologică a lui Morin? Ce îl face unic? Ce te-a impresionat cel mai mult la el?
Denis Labouré: Morin de Villefrance a revoluționat interpretarea astrologică. Anterior lui, astrologii lucrau mai ales cu aforisme (reguli gata făcute). Metoda aforismelor este actualmente aspru criticată, însă nici începătorii în ale astrologiei nu o duc mai bine când trebuie să pună cap la cap texte de tipul „planete în casă”, „planete în aspect”, „planete în semn”. Morin a căutat regulile de bază ale interpretării și le-a expus clar. Iată doar două exemple.
1. Problema semnificatorilor generali. Confruntați cu o conjuncție Lună-Saturn, mulți astrologi începători trag concluzia „mamă castratoare sau deprimată”. Dar Luna semnifică și hormonii, și soția, și temperamentul limfatic, și apa care curge la robineții din apartament. Acum, dacă Luna este prost configurată, nu pot să am o mamă deprimată, boli hormonale, o nevastă posacă, un temperament leneș și scurgeri repetate de apă în baie, toate în același timp. Într-o hartă, afectarea Lunii se referă doar la unul dintre aceste lucruri. Cum stabilești la care? (…)
2. Cu unele acrobații, astrologii moderni interpretează adesea casele după axe. Poate funcționează pentru casele I și VII, poate și pentru III și IX, în privința călătoriilor. Restul este cam exagerat. Morin a înțeles (așa cum făcuseră astrologii hinduși cu un mileniu înaintea lui) că interpretarea caselor se face prin triunghiuri. (…) El a numit această abordare „Cabala celor Douăsprezece Case”, deoarece triunghiul este amprenta Creatorului în natură.

Vezi și:
Prezentarea invitatului
Interviu cu Denis Labouré (2002) (în revista Astrele)
Video cu Denis, despre metoda lui Morin (pe canalul de YouTube al AAR)
Interviu cu Denis Labouré, după 20 de ani (în revista Astrele)

UPDATE: TOATE LOCURILE AU FOST REZERVATE!

Ziua a II-a – duminică, 2 octombrie 2022

SIMPOZION ASTROLOGIC

Hotel Capitol (salon Luvru) – Calea Victoriei nr. 29, București. Simpozionul începe la ora 10:00 și durează aprox. 8 ore. Pentru o bună organizare, vă așteptăm de la ora 9:45!

Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.

În cadrul simpozionului, vor conferenția 10 astrologi profesioniști:

  • DAN CIUBOTARU, Sibiu: ”Hărțile copiilor – minighid de interpretare”
  • MIHAELA DICU, Craiova: ”Stăpânii triplicității de apă – o dilemă”
  • ION HRISTESCU, București: ”La pas cu Soarele”
  • TEODORA MUTH, Oradea: ”Trei magi periculoși – Osho, Gurdjieff și Crowley”
  • SORIN BRATOVEANU, Galați: „Relațiile dintre semne și casele terestre”
  • CORINA CHIRA, București: ”Regele cavaler al Belgiei”
  • RĂZVAN IACOB, București: ”Temperamentul și cancerul”
  • VALERIA GRĂDINARU, Pitești: ”Veronica Micle – studiu privind ora de naștere”
  • ELENA ANGHELOIU, Galați: ”Dominanta astrală și impactul asupra subconștientului”
  • RODICA SPÎNU, Otopeni: ”Jocul minții – Campionii șahului”

Sumarul conferințelor:


Prânzul și cina pe parcursul Congresului

Ne-am bucura să luăm masa împreună și vă invităm să vă rezervați locul prin formularul de înscriere. Iată câteva detalii:

Sâmbătă
– Prânzul la restaurantul Gambrinus (Hotel Cișmigiu), cu meniu à la carte; se achită la fața locului.
Cina (ora 19:00) la restaurantul hotelului Capitol, cu meniu prestabilit, cca. 80 lei/persoană. Tortul este din partea AAR, cu ocazia aniversării a 20 de ani de existență a revistei Astrele și 18 ani de AAR. Contravaloarea meniului se va achita pe parcursul zilei de sâmbătă, la organizatori.

Duminică servim prânzul la hotel Capitol, cu bufet suedez la cca. 50 lei/persoană; se achită la fața locului.

UPDATE: TOATE LOCURILE AU FOST REZERVATE!PARTENERI MEDIA