Asociația Astrologilor din România vă invită la workshopul ”Despre dragoste și sufletul pereche”, susținut de LUCIA BELLIZIA, din Italia, în 21 decembrie 2019, la București.

Lucia Bellizia

Lucia Bellizia, unul dintre cei mai apreciați astrologi italieni, revine în această iarnă la București, unde va aborda o temă pe cât de atrăgătoare pe atât de complicată: dragostea și sufletul-pereche.

„Este Crăciunul, iar iubirea domnește. Să vorbim despre dragoste! Despre felul în care poți descoperi, examinând o hartă natală, cum iubește persoana respectiva și, eventual, cum va fi persoana cu care stabilește o legătură amoroasă.” (L. Bellizia)

Accesul la workshop se face în baza unei DONAȚII în valoare de 200 lei. Dacă sunteți membru al AAR, donația este de 150 lei. Aceasta se va achita la fața locului, înainte de începerea workshopului.

Locurile sunt limitate, așadar este necesară rezervarea în prealabil, prin completarea formularului de înscriere.

Data: 21 decembrie 2019
Interval orar: 10:00 – 13:30
Loc: Hotel Cișmigiu (sala Blănari) – Bd. Regina Elisabeta nr. 38, București.

Despre Lucia Bellizia

Lucia Bellizia a absolvit Limbi Clasice și are studii masterale în Filologie, Literatură și Istoria antichității. A aprofundat studiul limbii latine și al limbii grece vechi și, de asemenea, a studiat franceza și germana. Este membru fondator și președintă a Asociației Culturale Apotélesma, entitate înființată pe data de 6 mai 2008 la Genova la inițiativa câtorva cercetători dornici să studieze istoria și metodele astrologice, să aprofundeze cunoașterea trecutului pe care astrologia îl împărtășește cu astronomia și, în același timp, să combată modul superficial de a folosi astrologia în zilele noastre, speculațiile comerciale și înșelătoria al căror obiect a ajuns, din păcate, această disciplină. Asociația se autofinanțează și nu are niciun scop lucrativ.

Lucia Bellizia a început să studieze astrologia din 1984, dar abia din 2002, după ce a explorat și cunoscut diferite curente astrologice moderne, s-a decis să aprofundeze și să cultive în mod exclusiv Astrologia Antică.

A participat la numeroase conferințe naționale și internaționale și este frecvent invitată de organisme instituționale (biblioteci, universități și muzee) pentru diferite prezentări de popularizare. A publicat articole în mai multe reviste astrologice (Ricerca ’90) și reviste academice (Bruniana & Campanelliana). E autoarea traducerii în italiană și a comentariului lucrării lui Claudiu Ptolemeu, Fazele sau răsăritul stelelor fixe (Fasi o Apparizioni delle stelle inerranti, Editura InSedicesimo, 2017). A organizat cursuri pentru începători și avansați, având la bază principiile fundamentale ale astrologiei și diverse tehnici previzionale.

Scopul cercetărilor sale, care au la bază întotdeauna studiul textelor antice scrise în limba de origine (limba greacă veche și limba latină renascentistă) și care se regăsește și în cadrul Școlii de Astrologie Apotélesma, condusă de ea, nu este doar de a aprofunda cunoașterea tehnicilor astrologice, dar și de a arăta că această disciplină a făcut și face parte din istoria gândirii omenești.

Pe site-ul www.apotelesma.it sunt publicate câteva din numeroasele sale articole, unele traduceri de fragmente din autori de texte astrologice antici și comentarii filologice din secolul al XX-lea. Lucia Bellizia este membră și consultantă a Asociației Cielo e Terra care se ocupa de popularizarea metodelor astrologilor antici; este membră a asociației C.U.R.A., Centre Universitare de Recherche en Astrologie din Franța fondată de Dr. Patrice Guinard și a asociației I.S.A.R., International Society for Astrological Research.

Din 2017 este membră de onoare a AAR, distincție primită în cadrul celei de a XIII-a ediții a Congresului AAR, unde a susținut un workshop de o zi cu tema ”Stelele fixe în astrologia antică și medievală”.