Elena Manea

Sunt biochimist. Am lucrat, până în pragul pensionării, ca cercetător ştiinţific la Institutul de Endocrinologie C.I. Parhon. Am cochetat cu astrologia încă din anii de liceu pentru că „întâmplător” am găsit o carte veche de Astrologie cabalistică, pe vremea când asemenea materiale nu existau. Din martie 1990 am frecventat primul curs de astrologie de la noi din în ţară, curs ţinut de astrologul Radu Ştefănescu la Casa de Cultură a studenţilor.

În martie 1992 am început să predau un curs de Astrologie, pentru incepatori, la sediul Mişcării Ecologiste din România.

Din toamna anului 1992, am început să predau cursuri de Astrologie, în cadrul Universităţii Populare „Ioan I. Dalles. Aceste cursuri, care se desfasurau pe durata a doi ani, au continuat an de an până în toamna anului 2012, când, din cauza starii grave de sănătate a soţului meu, nu mai mi-am mai putut permite sa le ţin. În vara anului 1997, la cererea cursantilor, am fondat Clubul de Astrologie „Steaua Polară”, club care a funcţionat, în cadrul Universităţii Populare , ca şi cursurile, până în toamna anului 2012.

În perioada septembrie 2006 – iulie 2007, în cadrul postului de televiziune Partener TV, post devenit ulterior Good Life Channel, am susţinut emisiunea Astograma Medicală , emisiune zilnică în direct, emisiune în care ofeream consultaţii, pe astrograma personală a celor ce sunau in timpul emisiunii

In revista Femeia, începând cu numărul din noiembrie 2009 până în septembrie 2010, am susţinut lunar rubrica intitulată Şcoala de Astrologie.

Sunt membră a Asociaţiei Astrologilor din România şi am participat cu diverse lucrări la Congresul anual de Astrologie şi la Astrofestivalul anual de la Craiova. Intre ani 2010 si 2012 am indeplinit funcţia de secretar al Asociaţiei, iar intre ani 2012 si 2016 pe cea de vicepreşedinte.

În perioada în care lucram ca cercetător ştiinţific la Inst. de Endocrinologie, în colaborare cu regretatul dr. Gheorghe Soare, am elaborat o lucrare în care am studiat influeţa astrelor asupra funcţiei sexuale şi rolul acestora în cazul disfuncţiei sexuale la bărbat. Deasemeni am studiat influenţa planetei Jupiter asupra ficatului pe 348 de cazuri de hepatită virală, folosind date din arhiva Spitalului de boli infecţioase Colentina. În ambele lucrări am încercat să verific veridicitatea unor anumite afirmaţii astrologice iar rezultatele obţinute au fost semnificative.

Urmărește-ne activitatea și pe: