Dragi iubitori de astrologie,

Marea sărbătoare estivală a AAR, Astro-Festivalul, se va desfășura în weekendul 1-2 iunie 2024, la Craiova. Este o ediția aniversară, cu PETRECERE CU MUZICĂ, DANS ȘI TOMBOLĂ! În iunie, AAR împlinește 20 de ani de la înființare! 🥳✨🎈

Programul simpozionului

Descrierea conferințelor, mai jos.

PARTICIPARE:

Membrii AAR – intrare liberă. 
Cei care nu sunt membri AAR, vor face la fața locului o donație de 200 lei.

Participanții vor suporta costurile meselor, a coffee break-urilor, pateurilor calde, băuturilor etc.
TORTUL DE LA PETRECEREA DE SÂMBĂTĂ SEARA ESTE DIN PARTEA AAR, pentru toți participanții, indiferent că sunt sau nu membri AAR! 🙂

Conferințe și conferențiari

Mihaela Dicu:  Planetele malefice şi conceptul diurn-nocturn

Conceptul diurn-nocturn, cunoscut și sub numele de sectă, este un principiu esențial din astrologia tradițională, vechi de milenii. Acest concept distinge între hărțile diurne (de zi) și nocturne (de noapte) și clasifică elementele care le constituie atât în funcție de momentul din zi pentru care au fost întocmite, cât și de natura primară diurnă sau nocturnă a elementelor respective. Clasificarea are un impact semnificativ asupra interpretării astrologice. În esență, fiecare planetă aparține unei secte, diurnă sau nocturnă și, în funcție de această calitate, de natura ei intrinsecă, de secta semnului în care se află și de includerea ei într-o hartă diurnă sau nocturnă va avea un comportament specific. Printre altele, secta adaugă o nuanță importantă în analiza influenței planetelor benefice și malefice. În această prezentare, ne vom concentra atenția asupra planetelor malefice, Marte și Saturn, încercând să rafinăm înțelegerea modului diferit în care se manifestă în contextul conceptului diurn-nocturn.


Firicel Ciarnău: Ciclul bursier

Ciclul conjuncţiei Jupiter-Uranus, cu o periodicitate de 14 ani, are semnificaţie în economie, mai ales în dinamica pieţei bursiere şi se numeşte Ciclul bursier. De curând, în luna aprilie, a început un nou ciclu bursier şi economic în acelaşi timp. Vom analiza în acest fel tendinţele economice şi macroeconomice, nu numai bursiere, ale următorilor ani. Concluziile s-ar putea să fie mai mult decât şocante!


Diana Spinean:  Astro-genealogie. Un caz special

Astro-genealogia este o ramură de studiu impresionantă! Iată, au trecut patru secole de când Johannes Kepler a menționat existența unor legături între horoscopul părintelui și cel al copilului biologic și mai bine de 60 de ani de când dispunem și de cercetări statistice care validează aceste legături. Pe cât de fascinante sunt tiparele astrale care par să ne curgă prin vene, repetându-se de-a lungul arborelui nostru genealogic, pe atât sunt de firești: ele nu fac decât să evidențieze relația indestructibilă dintre ceea ce este Sus și ceea ce este Jos. Întâmplător, am observat astfel de corelații în familii legate și altfel decât prin legături de sânge… și n-am putut să nu mă minunez cum harta copilului adoptat confirmă sentimenul părinților: că locul lui a fost dintotdeauna în familia lor! Cu un astfel de caz – și cu dor de dezbatere – vă aștept la Astro-Festival!


Dan Ciubotaru: Ciclurile de 5 și 7 ani în astrologie

În cadrul acestei sesiuni vom explora tehnici noi, experimentale, având ca scop descoperirea unor noi direcții de gândire astrologică. Vom studia modul în care putem folosi practic ciclurile astrologice de 5 și 7 ani. Vom analiza atât semnificația fiecărui ciclu, cât și modul în care le putem combina și interpreta împreună.

Ana Ciubotaru: Valențe terapeutice ale plantelor venusiene 

Conform celei de a doua legi universale a hermetismului – legea corespondenței, ceea ce este sus este și ceea este jos. Natura ne vorbește, plantele ne semnalizează ce semnătură astrală poartă și cum ne pot fi de folos. Dacă privim mai atent, ca într-un joc de puzzle, indiciile se adună și putem descoperi calea blândă a naturii către echilibru și starea de bine. Atunci când vorbim de plantele venusiene, modul lor de acțiune este în perfectă concordanță cu stăpâna lor planetară, Mica benefică – calmează, relaxează, răcoresc, alină durerea și inflamația, cicatrizează și catifelează pielea, opresc sângerarea, stârnesc dorința sau ajută la echilibrarea hormonală. Vă invit să descoperiți plante ce poartă semnătura venusiană, modul lor de acțiune, principiile astrologice și biodinamice de recoltare, preparare și administrare a remediilor și, bineînțeles, căror tipuri de dezechilibre li se adresează.

Răzvan Iacob: Almuten figuris în hărţile celebrităţilor

Identificarea semnificatorului care are maximum de autoritate într-o hartă natală este foarte importantă în înţelegerea hărţii. Ibn Ezra, filozof şi astrolog evreu care a trăit în Spania în secolul al XII-lea a propus o modalitate de identificare prin calcul astrologic a acestuia, definind Almuten Figuris. Acesta acumulează maximum de demnitaţi esenţiale în punctele cheie ale hărţii, reprezentate de gradele cercului zodiacal la care se află Soarele, Luna, Ascendentul, Pars Fortune și Lunaţia antenatală, ținând cont şi de poziţia în case a semnificatorilor şi de stapânul zilei şi al orei de naştere. Almuten Figuris este considerat drept cea mai importantă conexiune spirituală a nativului cu planul celest. Vom exemplifica modalitatea de identificare a Almuten Figuris utilizând hărți ale unor nativi celebri, şi vom cerceta felul în care metodele de astrologie predictivă pot fi utilizate împreună cu Almuten figuris pentru a identifica evenimente majore din viaţă.


Corina Chira: Punctele mijlocii – instrument de finețe în interpetare

Punctele mijlocii sunt poziții aflate la jumătatea distanței dintre două planete sau puncte importante luate ca reper, într-o hartă, și pot fi folosite în toate ramurile astrologiei: natală, previzională, mundană. Tehnica are o logică simplă și ea nuanțează într-un chip subtil, dar semnificativ, relația dintre dintre corpurile cerești implicate. În felul acesta, când un tranzit nu indică ceea ce se așteaptă de la el, evenimentele capătă logică și sens dacă privim puncte mijlocii implicate.

Gabriel Nepotu: Dincolo de universul vizibil – hărțile armonice

Prezentarea pe care vi-o propun este structurată în jurul ideilor expuse de doi astrologi celebri: Charles Harvey și Michael Harding, în lucrarea lor Working with Astrology. Pornind de la aceasta, vom înțelege cum hărțile armonice deschid noi porți către cunoașterea de sine. Ele constituie o neprețuită completare la harta natală. Vă invit să petrecem câteva clipe într-un laborator astrologic. Ne vom aduna în jurul unui microscop și vom aseza pe lama acestuia, pe rând, câteva horoscoape natale. Vom seta microscopul la diverse grade de marire a imaginii. Ni se vor dezvălui peisaje astrale noi, pline de nuanțe, lumi nevăzute cu ochiul liber. Să le explorăm împreună!

Elena Manea: Ra Uru Hu și puterea transformatoare a casei a VIII-a 

Casa a VIII-a astrologică este una dintre cele mai complexe și mai temute case a Horoscopului, desigur, din cauza titulaturii ei de Casă a Morții. Fiind o Casă a transformării, Moartea este văzută ca fiind transformarea finală. Dacă în tema mea natală, Casa a I-a mă reprezintă pe mine, Casa a VII-a te reprezintă pe tine, cel cu care intru în relație. În urma interacțiunii noastre, și eu și tu vom ieși transformați. Fiecare dintre noi ne vom pune amprenta asupra celuilalt. Casa a VIII-a va arăta capacitatea mea de a mă transforma în urma contactului cu tine, cât și capacitatea mea de a influența transformarea ta. Pentru a exemplifica puterea transformatoare a acestei case am ales tema natală a lui Ra Uru Hu, inițiatorul Sistemului Human Design. El are un puternic marcaj pe Casa a VIII-a și o viață marcată de transformări profunde și radicale. Vă invit să le descoperiți la conferință!

Florentina Constantin: Efectul Lunii în Cazimi asupra tranzacțiilor

Anul trecut, chiar aici pe meleagurile Băniei, la Astro-Festival, am aflat că fondatorii Boeing și Barbie au lansat produse de mare succes global când Luna era Nouă. Privim cu fascinație la persoane care au acționat decisiv la Lună Nouă sau chiar la Lună în cazimi, fără să o știe, ba chiar bănuim că au beneficiat de serviciile unui astrolog, căci prea s-a potrivit alinierea astrală! Astrologia e matematică pură, un poem al geometriei iar noi avem avantajul de a ști și când va fi Luna în cazimi și ce sector de viață va impacta și câte și mai câte! Haideți să vedem cum funcționează lucrurile când decidem să facem o încercare! Poate nu una de 150 de milioane de dolari, ca în cazul acelor companii, ci măcar de… 150 de mii de dolari! Ecuația este aceeași, nu?


Locații:

VINERI SEARA, începând de la 19h00
Restaurant LE BARON, Str. Vasile Alecsandri, nr.111, Craiova, http://www.lebaron.ro/
Întâlnire de bun-venit și cină la terasa LE BARON. Chef Florin Dumitrescu – unul dintre juratii „Chef – i la cuţite”. Meniu, aici: http://www.lebaron.ro/meniu-restaurant/meniu-a-la-carte  (vedeți grila din stânga paginii pentru categorii de meniu)

SÂMBĂTĂ, începând de la 10h00
Hotel Rexton , B-dul Carol, nr. 49, Craiova, https://www.hotelrexton.ro/

SÂMBĂTA SEARĂ, ora 19h00
Restaurant Hotel Rexton , B-dul Carol, nr. 49, Craiova, https://www.hotelrexton.ro/
– masa festivă, muzică, dans și…TOMBOLĂ! Toți membrii AAR prezenți și care au cotizația plătită la zi, câștigă ceva! 🙂 Din acest motiv este foarte important să vă anunțați din timp prezența. 

DUMINICĂ, începând de la 10h00
Hotel Rexton , B-dul Carol, nr. 49, Craiova, https://www.hotelrexton.ro/

În cazul în care există un grup mai mare de persoane care hotărăsc să rămână până luni, putem organiza încă o cină convivială, la o grădină frumoasă, cu mâncare bună, pentru duminică seara 🙂 Când vă veți înscrie, vă rog să specificați dacă plecați duminică sau luni. 

Va așteptăm cu mult drag să sărbătorim împreună aniversarea AAR!