Diana Spinean

  • preşedinta în exerciţiu a Asociaţiei Astrologilor din România (AAR);
  • redactor-şef al revistei de astrologie Astrele;
  • co-autor al cursurilor Fidelia Calificare și formator la Școala Fidelia;
  • co-organizator al taberelor Fidelia;
  • redactor al revistei de astrologie AstroText
  • redactor de ştiri pentru UNU TV Deva;
  • pagina personală: www.universuldianei.ro

M-am născut în ’85, într-o noapte de octombrie, când amândoi luminătorii se perindau prin Balanță. Am copilărit în 3 județe – Alba, Satu Mare și Hunedoara. Am studiat științele economice în Cluj-Napoca și apoi m-am întors acasă în Simeria (Hunedoara), să trăiesc fericită alături de un inginer și-o pisică și să practic astrologia. Între timp am început și o colaborare cu televiziunea Unu TV Deva.

În 2005 mi-am început formarea în astrologia occidentală modernă, la Școala Fidelia, și apoi m-am înscris în Asociația Astrologilor din România(AAR).  În 2010 am luat un prim contact cu astrologia tradițională, datorită Mihaelei Dicu, și am participat cu plăcere la majoritatea cursurilor pe care aceasta le-a susținut. Până în acest moment am reușit să aprofundez ramura natală a astrologiei și să cochetez cu celelalte ramuri, mai ales cea electivă și cea orară, obținând rezultate satisfăcătoare prin îmbinarea astrologiei moderne cu cea tradițională. În continuare, doresc să-mi focusez studiile pe conceptele și tehnicile tradiționale, mai ales cele specifice perioadei elenistice (aprox. sec. II î.e.n. – sec. VI e.n.).

Sunt unul dintre asociații Editurii Fidelia SRL – entitate implicată activ în promovarea astrologiei și numerologiei în țara noastră (prima care a făcut posibilă eliberarea de diplome oficiale, recunoscute de Minister, în ocupația de Astrolog). În cei 12 ani de activitate, am pus umărul la toate proiectele Fidelia, susținând, ca formator, cursuri de calificare în ocupația de astrolog, organizând tabere de astrologie împreună cu Firicel Ciarnău, moderând grupuri de discuții ș.a. În prezent, mi-am restrâns activitatea în cadrul Școlii din dorința de a aloca mai mult timp studiului și investigațiilor personale în astrologie.

Activez ca președintă a  AAR din octombrie 2016 (sunt membru din 2005, am fost vicepreședinte între 2014-2016), ca redactor-șef al revistei ”Astrele” din 2012 și ca administrator de conținut al sit-ului (sunt în echipă din 2009), și ca redactor al revistei ”AstroText” din 2009 (fost secretar de redacție și administrator de conținut).

În cadrul AAR, mă număr printre autorii Codului etic al Astrologului, conduc proiectul ”Revista Astrele”, contribui la organizarea de evenimente astrologice și ocazional susțin prezentări în cadrul acestora.

Colegii din redacția revistei Astrele mi-au luat un interviu în iunie 2014 și dacă ești curios să afli cum am ajuns la astrologie, click aici.

 

Urmărește-ne activitatea și pe: